info@fanchem.ir   |    02166565700   |   آدرس دفتر مرکزی : تهران,ستارخان,کوثر سوم,پلاک24   |    کارخانه شماره 1 : شمس آباد تهران  |    کارخانه شماره 2: شکوهیه قم

سوالات متداول

shape
shape
shape
shape
shape
shape
shape
shape

سوالات متداول

سوالات متداول

صابون فلزی اسید استئاریک با منشا حیوانی و گیاهی است و از جایگزینی یون های فلزی با هیدروژن اسیدی به وجود می آید. این ماده با اشکال فیزیکی متفاوت از جمله گرانول و پودر میکرونیزه سفید رنگ در صنعت وجود دارد. در شرکت فن آوران شیمی استئارات های فلزی از جمله استئارات کلسیم، استئارات روی(زینک استئارات)، استئارات آلومینیوم، استئارات منیزیم، استئارات سدیم و استئارات پتاسیم تولید می گردد.
از استئارات ها در صنایع مختلف از جمله نفت و پتروشیمی،پلاستیک و مستربج و کامپاند ،صنایع رنگ و رزین و … استفاده می‌شود.

میزان مصرف استئارات ها با توجه به صنعت و یا کاربرد مورد نظر متفاوت است، به طور معمول بین 0.5 درصد تا 2 درصد.  

استئارات ها ماده ای اکتیو نبوده و طول عمر بالایی دارند، که با توجه به نوع بسته بندی و شرایط نگهداری می تواند تا 5 سال تخمین زده شود.
در شرکت فن آوران شیمی با توجه به استفاده از کیسه های سه لایه کامپوزیت با لایه بیرونی کاغذ، احتمال ورود آب و رطوبت به درون کیسه های در بسته بسیار کم است، اما بهترین شرایط نگهداری از کیسه های استئارات جایی سرپوشیده و به دور از رطوبت می باشد و در صورت باز شدن کیسه و باقی ماندن بخشی از استئارات، درب کیسه را حتما با دوخت یا بست محکم ببندید.

شرکت فن آوران شیمی همیشه در راستای بهبود سبد محصولات خود در تلاش بوده است. در همین راستا گرید جدید کلسیم استئارات تحت عنوان 3014SF(سوپرفاین) تولید و به بازار عرضه شد که این گرید با خلوص بیشتر و اندازه ذرات ریزتر جایگزینی مناسب برای گرید 3016 است.

۱- بررسی ظاهری پودر:
میزان سفیدی،نداشتن بو، و دانه‌بندی (یا نداشتن دانه‌درشت) 

۲- بررسی حالت مذاب:
در حالت مذاب شفافیت و بی‌رنگ شدن

۳- بررسی شکل ظاهری پس از سرد شدن:
استئارات روی باکیفیت و خلوص بالا در حالت مذاب بی‌رنگ و پس از سرد شدن سفید می‌شود. زرد شدن حالت مذاب و یا تیره بودن آن پس از سرد شدن، نشان دهنده وجود ناخالصی یا خلوص و کیفیت پایین استئارات روی تولیدشده است.
۴- آزمون سوختن:
دمای آون را روی ۲۲۰ درجه تنظیم کنید، پس از رسیدن دمای آون به این درجه ، نمونه‌ها را به مدت ۲۰ دقیقه داخل آون بگذارید. سپس نتایج را مشاهده کنید. هر چه تیرگی کمتر باشد خلوص و کیفیت آن استئارات روی بالاتر است.

استئارات سدیم و استئارات پتاسیم محلول در آب هستند، دمای آب در میزان و سرعت حل شدن تاثیر زیادی دارد. 

به طور کلی شکل ظاهری روی اختلاط ، مدت زمان ذوب، دوزینگ و رطوبت تاثیر گذار است. 
وکس شکری نسبت به وکس پرک مزیت های زیر را دارد: 
+ سهولت در میزان مصرف
+ اختلاط بهتر با سایر مواد
+ رطوبت و ضایعات کمتر 

استئارات کلسیم و روی هر دو پایداری حرارتی بالایی دارند.
استئارات کلسیم در ادتیو قطبی نقش روان کننده داخلی و استئارات روی نقش روان کننده خارجی دارد. ضمن اینکه زمان اقامت نیز پارامتر مهمی است. 
پلی تیو گرید ۱۰۳ ادتیو هست که نقش سازگار کننده(کوپلینگ ایجنت)، روان کننده و پخش کننده در گرانول های کاغذسنگی و ادتیو مشابه را دارد.

  • تاثیر قطبیت بر خواص استئارات‌های فلزی:

استئارات‌هایی با قطبیت بالا نقطه ذوب بالاتری دارند و ویسکوزیته مذاب آن‌ها بالاتر می‌باشد، در عوض استئارات‌هایی که میزان قطبیت آن‌ها کم است نقطه ذوب کمتر و ویسکوزیته مذاب پایین‌تری دارند.

  • تاثیر قطبیت بر عملکرد استئارات‌های فلزی:

مواد قطبی در یکدیگر امتزاج بهتری دارند، بنابراین استئارات‌های قطبی در پلیمرهای قطبی به عنوان روان‌کننده داخلی و در پلیمرهای غیر قطبی به عنوان روان‌کننده خارجی عمل می‌کنند.

ژل شدن در زمان ورود PVC به مرحله فرآیند اتفاق می‌افتد، که با افزایش دما ( در PVC این دما بالای 150درجه است) نرم‌کننده‌ها به درون ذرات PVC نفوذ کرده و باعث تورم و پیوند این ذرات می‌شود و در ادامه باعث افزایش ویسکوزیته PVC خواهند شد.

  • روان‌کننده های داخلی:

به دلیل حل‌شوندگی یا نرم‌شوندگی ممکن است زمان ژل شدن را کاهش دهد یا تاثیری بر آن نداشته باشد، یا حتی ممکن است بوسیله کاهش اصطکاک بین ذرات قبل ذوب شدن زمان ژل‌شدن را به تاخیر بندازد.

  • روان‌کننده‌های خارجی:

روان‌کننده‌های خارجی مایل به افزایش زمان ژل شدن می‌باشند. زیرا تمایل دارند نه تنها اصطکاک بلکه چسبندگی زنجیره‌های PVC را به دیواره‌های فلزی که گرما از طریق آن‌ها جریان می‌یابد نیز کاهش دهند.

  • به عنوان یک عامل که مانع از نشست پیگمنت‌ها در رنگ می‌شود.
  • باعث غلیظ شدن و حالت ژل شدن رنگ می‌شود.
  • مانع از افتادگی رنگ (Paint Sagging) می‌شود.

یکی از راهکارها برای کاهش ویسکوزیته مذاب پلیمر استفاده از روان‌کننده‌های داخلی مانند کلسیم استئارات در پی وی سی و زینک استئارات یا پلی اتیلن وکس در پلی اتیلن است. که باعث کاهش اصطکاک بین زنجیره‌های مولکولی پلیمر می‌شوند.