info@fanchem.ir   |    02166565700   |   آدرس دفتر مرکزی : تهران,ستارخان,کوثر سوم,پلاک24   |    کارخانه شماره 1 : شمس آباد تهران  |    کارخانه شماره 2: شکوهیه قم

کسب بالاترین رتبه دانش بنیان “فناور”

shape
shape
shape
shape
shape
shape
shape
shape
لوگو دانش بنیان

شرکت فن آوران شیمی با ارزیابی مجدد انجام شده در سال 1402 موفق به کسب بالاترین رتبه دانش بنیان “فناور” گردید.

شرکت های فناور شرکت هایی با فروش اظهارنامه ای بیش تر از ۵ میلیارد تومان در اظهارنامه سال مالی گذشته می باشند که کالا یا خدمتی دارند که از لحاظ تکنولوژی در سطح بالا قرار می گیرند، ولی سهم فروش محصول یا خدمت دانش بنیان از کل فروش آنها، بیشتر از ۵۰ درصد است. و تعداد حداقل ۱۰ نفر نیروی انسانی بیمه شده در این شرکت ها مشغول به کار هستند.

لازم به ذکر است که تنها 7% از شرکت های دانش بنیان؛ فناور هستند.

دانش بنیان فن آوران شیمی

انواع شرکت های دانش بنیان

برای آشنایی با انواع شرکت های دانش بنیان، ابتدا لازم است که در مورد انواع این شرکت ها، مطالبی را گفته شود. به طور کلی ، شرکت های دانش بنیان به دو دسته شرکت های تولیدی و شرکت های نوپا تقسیم می شوند. در ادامه این تقسیم بندی، هر یکی از این گروه های اصلی نیز به دو زیر مجموعه تقسیم بندی می شوند.

آیین نامه جدید دانش بنیان

آیین نامه جدید احراز صلاحیت و دسته بندی شرکت های دانش بنیان در تاریخ ۲۸ تیرماه ۱۴۰۲ ابلاغ شد،هرچند پیش‌تر در اردیبهشت امسال در این مورد صداهایی به گوش می رسید.
معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به منظور بهبود شرایط ارزیابی شرکت هایی که قصد دریافت گواهی دانش‌بنیانی را دارند تغییراتی در شروط پذیرش و دسته بندی شرکت های دانش بنیان اعمال کرده است. در روش گذشته صرفا با تایید سطح فناوری، وجود تحقیق و توسعه و داشتن حداقل نمونه آزمایشگاهی از محصول، شرکت به عنوان دانش بنیان شناخته می شد. ولی در روش جدید شرکت ها به سه دسته نوپا، نوآور و فن آور تقسیم می شوند:

دانش بنیان نوپا
دانش بنیان نوآور
دانش بنیان فن آور

شرکت های دانش بنیان نوپادانش بنیان نوپا

شرکت هایی با فروش اظهارنامه ای کمتر از ۵ میلیارد تومان در اظهارنامه سال مالی گذشته می باشند که کالا یا خدمتی دارند که از لحاظ تکنولوژی در سطح بالا قرار می گیرند، این شرکت ها ۵ سال فرصت دارند تا با رشد و در نتیجه افزایش فروش برای رسیدن به دسته های بعدی تلاش کنند. در این مدت با نشان دادن برنامه رشد خود می توانند از حمایت های توسعه ای بهره مند شوند..

دانش بنیان نوآور

شرکت دانش بنیان نوآوردانش بنیان نوآور

شرکت هایی با فروش اظهارنامه ای بیش تر از ۵ میلیارد تومان در اظهارنامه سال مالی گذشته می باشند که کالا یا خدمتی دارند که از لحاظ تکنولوژی در سطح بالا قرار می گیرند، اما سهم فروش محصول یا خدمت دانش بنیان از کل فروش آنها، کمتر از ۵۰ درصد است. این شرکت ها برای ۳ سال می توانند تاییدیه دانش بنیان دریافت نموده و از حمایت های دانش بنیان استفاده کنند و پس از آن، باید گواهینامه آنان تمدید گردد.

دانش بنیان فن آور

شرکت دانش بنیان فن آوردانش بنیان فناور

شرکت هایی با فروش اظهارنامه ای بیش تر از ۵ میلیارد تومان در اظهارنامه سال مالی گذشته می باشند که کالا یا خدمتی دارند که از لحاظ تکنولوژی در سطح بالا قرار می گیرند، ولی سهم فروش محصول یا خدمت دانش بنیان از کل فروش آنها، بیشتر از ۵۰ درصد است. و تعداد حداقل ۱۰ نفر نیروی انسانی بیمه شده در این شرکت ها مشغول به کار هستند. این شرکت ها نیز برای ۳ سال می توانند از حمایت های دانش بنیان استفاده نمایند و پس از آن، باید گواهینامه آنان تمدید گردد.

 

 

نکته حائز اهمیت در آیین نامه جدید آن است که باید شرکت های متقاضی، دارای برنامه رشد محصول و توسعه کسب و کار باشند تا در ارزیابی ها این موارد نیز مورد بررسی قرار گیرد.

بنا بر آیین نامه جدید، شرکت های دانش بنیان نوپا نوع ۱ ، نوپا نوع ۲ ، نوپا نوع ۳ و همچنین تولیدی نوع ۱، تولیدی نوع ۲ و تولیدی نوع ۳ هم تا پایان سال جاری مهلت دارند تا به یکی از صورت های بالا ارتقا یابند.